Untitled-2018-I-am-only-a-barber Omar Imam.jpg

Satelliet expositie - Galerie Post + Garcia

Rondom de expositie 'Survivors, Faces of life after the Holocaust' worden er in Maastricht satelliet-exposities georganiseerd, waaronder in Galerie Post + Garcia.

Imam Omar

Omar Imam is een Syrische fotograaf en filmmaker, gevestigd in Amsterdam. In zijn fotografische werk gebruikt Imam een ironische en conceptuele aanpak om te reageren op de gewelddadige situatie in Syrië. Nadat hij in 2012 Damascus verliet, begon hij met het maken van fictieve korte films waarvan de focus ligt op de ervaringen van Syrische vluchtelingen. Individueel en in samenwerking met NGO’s heeft hij films geproduceerd, een fotografieproject opgezet en workshops georganiseerd voor Syrische vluchtelingen in Libanon. Momenteel werkt hij als artiest aan de Rijksacademie in Amsterdam. Ook is hij de winnaar van de Tim Hetherington Visionary Award in 2017.

Het werk van Omar Imam is te zien bij Post + Garcia.
Galerie Post + Garcia
Avenue Céramique 17, 6221 KV Maastricht