KAMER 13: Mitch & Daan

Te zien vanaf 16 juni: ''ELSEWHERE'' door Mitch van Schijndel & Daniela Petrovic
16 juni - 16 augustus

Kamer 13 is een initiatief van Fotomuseum aan het Vrijthof mede mogelijk door Stichting Vrienden van het Fotomuseum. In Kamer 13 exposeren lokale fotografen 13 foto's om het talent in de regio te laten zien aan onze bezoekers. Deze exposities hebben een duur van 6 tot 8 weken en zorgen voor een afwisselende toevoeging tijdens onze reguliere exposities. Te zien vanaf 16 juni: Mitch & Daan 

Deze expositie ''ELSEWHERE'' brengt een verzameling portretten van mensen met een migratieachtergrond in beeld. De personen die we vastleggen zijn hier om uiteenlopende redenen: sommigen ontvluchtten benarde situaties, anderen kwamen in de zoektocht naar werk. Door hen op een atypische en esthetische wijze te fotograferen, willen we de toeschouwer uitnodigen om voorbij het label “migrant” te kijken en de individuele mens te zien.

Deze mensen hebben hun weg gevonden naar een eiland dat bekend staat om zijn ruwe, ongerepte natuur en tegelijkertijd een idyllische leefomgeving biedt. 

Deze tentoonstelling probeert de ontmoeting tussen deze twee werelden vast te leggen en te overbruggen.

Mitch en Daan is een fotografisch duo, gevormd door Mitch van Schijndel (1995) en Daniela Petrovic (1998). Beiden hebben ze hun passie voor fotografie ontwikkeld tijdens hun studie aan het Maastricht Institute of Arts waar ze niet alleen hun individuele talenten hebben verfijnd, maar ook hun gezamenlijke visie hebben ontdekt.

Mitch en Daniela ontmoetten elkaar vlak voor hun hun studie. Hun gedeelde interesse in portretfotografie en fashion leidde tot een natuurlijke samenwerking. Door hun krachten te bundelen, creëerden ze een stijl waarin zowel mens als mode wordt vastlegt.
 

Ook exposeren in Kamer 13? Stuur een e-mail naar sarah.laven@fotomuseumaanhetvrijthof.nl

Impressie


Impressie