Morgen gaat het beter door Humberto Tan

In 2023 presenteren fotograaf Humberto Tan en Fotomuseum aan het Vrijthof ‘Morgen gaat het beter’. Een indrukwekkende expositie over 100-jarigen, hun levenslessen en toekomstdromen. 
september 2023

In Nederland is Humberto Tan (1965. Paramaribo Suriname) een bekende televisie- en radio -presentator. Hij won de Zilveren Televizier Ster en in 2016 de Sonja Barend Award voor beste televisie interviewer. In 2016 werd hij ook winnaar van het televisieprogramma: Het Perfecte Plaatje. Fotograferen heeft hij altijd gedaan maar na het winnen van deze prijs is hij het nog meer gaan doen met onder meer field trips naar Afrika.

Voor dit project heeft Humberto Tan 100 100-jarigen gefotografeerd. Hun interieur, hun hoofd en hun handen. ''De moeder van mijn moeder is mijn inspiratiebron geweest. Ze woonde 6 maanden per jaar bij ons. Als kind keek ik heel erg op naar mijn oma. Ze sprak alleen Surinaams en leerde me ook de taal. ‘s Middags had ze een kop vermicellisoep klaar met kippenvleugels. Zo lekker! Ik zag mijn oma altijd als een krachtige, wijze vrouw. Om haar ‘bejaard’ te noemen, kwam niet in me op. Voor mij was en is oud synoniem voor levenservaring. En daar wil ik nog steeds graag van leren''. Aldus Humberto. 

Tijdens deze sessies heeft hij ze 4 levensvragen gesteld.

• Wanneer was u het gelukkigst?
• Wat heeft het leven u geleerd?
• Heeft u angst gekend in uw leven?
• Welke dromen heeft u?

Op initiatief van CANON is er samenwerking tussen Humberto Tan en het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht gerealiseerd om de foto’s te exposeren. De expositie en het bijbehorende festival zullen worden gerealiseerd in de periode september 2023 tot en met februari 2024.

 

Impressie


Partners