KAMER 13: Laurent Stevens

Te zien vanaf 11 november: Laurent Stevens
11 november - 22 januari 2024

Kamer 13 is een initiatief van Fotomuseum aan het Vrijthof mede mogelijk door Stichting Vrienden van het Fotomuseum. In Kamer 13 exposeren lokale fotografen 13 foto's om het talent in de regio te laten zien aan onze bezoekers. Deze exposities hebben een duur van 6 tot 8 weken en zorgen voor een afwisselende toevoeging tijdens onze reguliere exposities. Te zien vanaf 11 november: Laurent Stevens

Laurent Stevens begon op jonge leeftijd met fotografie en wordt nauwelijks nog gezien zonder een camera. Ongeacht of het tijdens het werk, tijdens het sporten of tijdens zijn reizen is, hij vindt en legt onophoudelijk de momenten vast die hem aanspreken – en die op zijn beurt ook ons aanspreken. Met de fotoserie 'Sereen' hoopt hij de tederheid vast te leggen die nog steeds doorsijpelt in een wereld die op sommige plaatsen vaak gebroken is.

Luisteren naar een vijver – wanneer waterrimpelingen, het gemompel van een visser en het fluiten van de wind door een foto spreken. De stilte van de natuur kan de rampen van de geest overweldigen en de zachte voetstapjes van een vogel zijn luider dan die van geweld. Nu de samenleving steeds meer wordt gevormd door een overdaad aan visuele stimulerende middelen, zijn beelden een nieuwe taal geworden: een taal die kan informeren, leed kan veroorzaken, maar ook troost en warmte kan brengen.

Laurent's werk is ook te koop. 

Meer informatie over de verkoop

Impression


Impression