Holocaust_Survivors_YadVaShem_BTS_061019_0356_F.jpg

Artist Talk: Martin Schoeller

Neem nu gratis deel aan de artist talk van fotograaf Martin Schoeller op dinsdagavond 7 september om 19.00 uur.

Vanaf september is zijn expositie: Survivors Faces of life after the Holocaust te zien in het Fotomuseum aan het Vrijthof. Speciaal voor fotografen, fotografieliefhebbers, docenten en studenten fotografie organiseren wij na Jimmy Nelson en Rutger Geerling deze derde ‘photography artist talk’.

Tijdens deze artist talk vertelt Martin Schoeller over zijn reguliere werk, carrière, zijn komende projecten en gaat hij uitgebreid in op de expositie in het museum. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Na de artist talk kan de expositie bezocht worden.

Martin Schoeller

Martin Schoeller (München, 1968) woont en werkt in New York en behoort tot de meest prominente hedendaagse portretfotografen; met een ‘big head’ portrettechniek. Martin Schoeller geniet internationale bekendheid om zijn iconische, extreme close-up portretten van celebrities en minder bekende mensen. In dezelfde stijl heeft de fotograaf overlevenden van de Holocaust geportretteerd; frontaal en hyperrealistisch. De 75 unieke levensverhalen vormen een mozaïek van persoonlijke herinneringen en belichamen de meest tragische gebeurtenissen in de moderne menselijke geschiedenis.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 7 september
Tijdstip: 19:00 uur – 21.00 uur.
Waar: Fotomuseum aan het Vrijthof, Vrijthof 18 Maastricht
 
Artist talk                                   Gratis
Bezoek expo volwassenen         13.50 
Museumjaarkaart                       2,50
Studenten                                  6,00

Meld je aan via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl

Let op: I.v.m. Corona gelden voor deze lezing de volgende maatregelen:
Je bent in het bezit van een geldig vaccinatiebewijs/coronapaspoort, de corona app of kunt een negatieve test overleggen. Ook moeten wij je vragen om je aan te melden als je wilt deelnemen aan de lezing via bovenstaand adres. Dank voor je begrip. 

 

Deze talk wordt in het kader van de Creatieve Maakindustrie mede mogelijk gemaakt door: