FAQ (Veelgestelde vragen)

Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen. We vragen je graag hier eerst te kijken voordat je met jouw algemene vraag contact opneemt met Fotomuseum aan het Vrijthof. Wellicht staat jouw vraag ertussen en dan ben je snel geholpen!

Kun je jouw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. 

Moet ik tickets vooraf reserveren?
Tickets moeten vooraf worden gereserveerd. Dit kan via onze website. Ook als u in het bezit bent van een Museumkaart moet u vooraf een ticket reserveren.

Welke corona maatregelen zijn er genomen in het museum? 

  • Bij binnenkomst en in het museum staat een tafel met desinfecterende gel en doekjes.
  • Er is markering aangebracht om de bezoekers te attenderen op de 1.5 meter afstand regel.
  • Bij de balie is een spatscherm aangebracht.
  • De toiletten, trapleuningen, deurklinken en liftknoppen worden extra schoongemaakt.
  • Kluisjes zijn gesloten. U kunt hier geen gebruik van maken.                                                                                  

Is de Museumkaart geldig in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Ja, de museumkaart is geldig in Fotomuseum aan het Vrijthof. Je krijgt hiermee gratis toegang tot onze tentoonstellingen. Indien er per hoge uitzondering een toeslag geldt voor een tentoonstelling, dan staat dit tijdig aangegeven op onze website. 

Kan ik de Museumkaart kopen in Fotomuseum aan het Vrijthof?
De Museumkaart kan niet gekocht worden in Fotomuseum aan het Vrijthof. Voor meer informatie over de verkooppunten en voorwaarden raadpleeg www.museumkaart.nl.

Is de Bankgiroloterij VIP-kaart geldig bij Fotomuseum aan het Vrijthof?
Nee, de Bankgiroloterij VIP-kaart is niet geldig bij Fotomuseum aan het Vrijthof. 

Ik ben mindervalide. Moet ik entree betalen? Moet mijn begeleider entree betalen?
Ja, mindervaliden betalen in Fotomuseum aan het Vrijthof de reguliere entreeprijs. Ook begeleiders van mindervaliden betalen de reguliere entreeprijs.  Indien je als mindervalide een begeleider meeneemt omdat je zelf niet in staat bent om zelfstandig fysiek het museum te bezoeken kunnen wij een uitzondering hierop maken, wij vragen je dan voor je bezoek contact met ons op te nemen. 

Kan ik bij Fotomuseum aan het Vrijthof een rolstoel huren of lenen?
Nee, wij hebben helaas geen rolstoel ter beschikking voor de verhuur of uitleen. 

Wat zijn de openingstijden van Fotomuseum aan het Vrijthof?
Wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 – 17.30 uur. Afwijkende openingstijden vind je hier

Kan ik bij Fotomuseum aan het Vrijthof met contant geld betalen?
Fotomuseum aan het Vrijthof accepteert sinds enkele jaren enkel nog betalingen per pin/creditcard. Dit heeft alles te maken met de veiligheid van onze medewerkers. Wij waarborgen graag zoveel mogelijk de veiligheid van de vrijwilligers die zich inzetten aan onze balie. Daarnaast maakt het de financiële afwikkeling voor ons als privémuseum stukken eenvoudiger. Wij krijgen geen overheidssubsidie en werken daarom met beperkte budgetten en daardoor dus ook beperkt personeel. Om het voor elke partij zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij gekozen om geen contante betalingen meer te accepteren. 

Fotomuseum aan het Vrijthof is een privémuseum, wat betekent dit? 
Dit betekent dat Fotomuseum aan het Vrijthof geen enkele vorm van structurele overheidssubsidie ontvangt. Niet op gemeentelijk, provinciaal of op rijksniveau. 

Kan ik parkeren bij Fotomuseum aan het Vrijthof?
Fotomuseum aan het Vrijthof heeft geen eigen parkeergelegenheid. Direct bij ons voor het pand vind je de parkeergarage Q-Park Vrijthof.  Voor overige parkeeropties en informatie over de bereikbaarheid van Maastricht verwijzen we je graag naar Maastricht Bereikbaar.  ‚Äč

Ik wil graag werken bij Fotomuseum aan het Vrijthof.
Vacatures vind je hier. 

Ik wil graag stage lopen bij Fotomuseum aan het Vrijthof.
Stagevacatures vind je hier. 

Heeft Fotomuseum aan het Vrijthof een museumwinkel?
Nee, wij hebben geen museumwinkel. Wel verkopen wij doorgaans passend bij de wisseltentoonstellingen een boek van de desbetreffende fotograaf/fotografen.

Mag ik fotograferen in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Dat mag onder de volgende voorwaarden: je zorgt ervoor dat er geen andere bezoekers in beeld komen i.v.m. de AVG-wet, je fotografeert niet met flits om overlast te beperken en de beelden die je maakt worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Wil je graag als professional (fotograaf/journalist/videograaf etc.) of als student beelden komen schieten in het museum? Neem dan van tevoren even contact op met ons via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden. 

Mag mijn hond mee naar binnen?
Nee, honden mogen helaas niet mee naar binnen in de museale ruimtes. Zij mogen wel in het Grand Café komen. 

Heeft Fotomuseum aan het Vrijthof kluisjes/een garderobe?
Ja, er is een garderobe aanwezig. Kluisjes mogen i.v.m. de corona veiligheidsmaatregelen niet worden gebruikt.

Wij komen met een groep, moeten wij dit van tevoren doorgeven?                                                                                                          ! Tot nader bericht kunnen wij geen groepen ontvangen
Het is fijn voor ons en onze baliemedewerkers als wij van tevoren weten wanneer wij een groep kunnen verwachten. Je kunt het beste doorgeven wanneer en met hoeveel personen je komt via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl. Hier tref je meer informatie aan over groepstarieven of mogelijkheden tot een rondleiding. 

Wat is er nu te zien in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Je vindt hier alle informatie terug over huidige en komende tentoonstellingen.