FAQ (Veelgestelde vragen)

Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen. We vragen je graag eerst hier te kijken voordat je met een algemene vraag contact opneemt met Fotomuseum aan het Vrijthof. Wellicht staat jouw vraag ertussen en dan ben je snel geholpen!

Kun je jouw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. 

Is het dragen van een mondkapje in Fotomuseum aan het Vrijthof verplicht?

Ja, het dragen van een mondkapje is in Fotomuseum aan het Vrijthof sinds 3 oktober 2020 verplicht. 

Moet ik vooraf toegangskaarten reserveren?

Toegangskaarten moeten online worden gereserveerd. Op deze manier kunnen wij onze bezoekers over de dag spreiden,  zorgen voor een goede doorstroom en een veilig museumbezoek.

Ik heb een kaartje gekocht en ik wil/kan toch niet komen, krijg ik mijn geld terug?

Helaas is het onder de huidige omstandigheden voor ons niet mogelijk om een kaartje weer terug om te wisselen naar het besteedde geldbedrag. Ook kunnen wij momenteel geen tijdvakken omboeken. Wij adviseren je om zo kort mogelijk voor je bezoek een kaartje te kopen/een tijdvak te reserveren om te voorkomen dat je onverwachts toch niet zou kunnen komen. Er zijn 30 kaartjes per uur ter beschikking, er zijn dus voldoende beschikbare plekken om last-minute nog te kunnen besluiten een bezoek te brengen aan het museum.  Dit beleid wordt 1 januari a.s. gereviseerd en eventueel aangepast als de omstandigheden het dan toelaten. 

Ik heb een kaartje gekocht op het verkeerde tijdstip, kan ik mijn ticket omboeken?

Helaas is het onder de huidige omstandigheden momenteel niet mogelijk voor ons om tickets om te boeken naar een ander tijdvak. Ook bieden wij momenteel geen restitutie aan. Wij adviseren om je zo kort mogelijk voor je bezoek een kaartje te kopen/een tijdvak te reserveren om te voorkomen dat je onverwachts toch niet zou kunnen komen. Er zijn 30 kaartjes per uur ter beschikking, er zijn dus voldoende beschikbare plekken om last-minute nog te kunnen besluiten een bezoek te brengen aan het museum. Dit beleid wordt 1 januari a.s. gereviseerd en eventueel aangepast als de omstandigheden het dan toelaten. 

Moet ik ook reserveren als ik een museumkaart heb?

Ja, ook voor museumkaarthouders is reserveren verplicht. 

Ik kan de PDF van de door mij gereserveerde toegangskaarten niet vinden tussen mijn e-mails?

Het kan voorkomen dat de toegangskaarten in de spambox zijn terecht gekomen. 

Welke corona maatregelen zijn er genomen in het museum? 

  • Je bent verplicht een mondkapje te dragen op het moment dat je het museumgebouw binnentreedt. Ook de medewerkers van Fotomuseum aan het Vrijthof en van Grand Café Maastricht Soiron dragen allen een mondkapje. Het mondkapje mag in de horeca af op het moment dat je gaat zitten. 
  • Bij binnenkomst en in het museum staat een tafel met desinfecterende gel.
  • Er is markering aangebracht om de bezoekers te attenderen op de 1.5 meter afstand regel.
  • Bij de balie is een spatscherm aangebracht.
  • De toiletten, trapleuningen, deurklinken en liftknoppen worden extra schoongemaakt.
  • Kluisjes zijn gesloten. Je kunt hier geen gebruik van maken. 
  • Alleen contactloos betalen is mogelijk.

Daarnaast gelden de volgende landelijke corona regels:

- Blijf veilig thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
- Blijf veilig thuis als jij of iemand in je huishouden koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten, tot iedereen ten minste 24 uur lang klachtenvrij is.
- Was regelmatig je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
- Vermijd lichamelijk contact; schud geen handen.
- Houd voldoende afstand; minstens 1,5 meter                               

Is de Museumkaart geldig in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Ja, de museumkaart is geldig in Fotomuseum aan het Vrijthof. Je krijgt hiermee gratis toegang tot onze tentoonstellingen. Indien er per hoge uitzondering een toeslag geldt voor een tentoonstelling, dan staat dit tijdig aangegeven op onze website. 

Kan ik de Museumkaart kopen in Fotomuseum aan het Vrijthof?
De Museumkaart kan niet gekocht worden in Fotomuseum aan het Vrijthof. Voor meer informatie over de verkooppunten en voorwaarden raadpleeg www.museumkaart.nl.

Is de Bankgiroloterij VIP-kaart geldig bij Fotomuseum aan het Vrijthof?
Nee, de Bankgiroloterij VIP-kaart is niet geldig bij Fotomuseum aan het Vrijthof. 

Ik ben mindervalide. Moet ik entree betalen? Moet mijn begeleider entree betalen?
Ja, mindervaliden betalen in Fotomuseum aan het Vrijthof de reguliere entreeprijs. Ook begeleiders van mindervaliden betalen de reguliere entreeprijs.  Indien je als mindervalide een begeleider meeneemt omdat je zelf niet in staat bent om zelfstandig fysiek het museum te bezoeken kunnen wij een uitzondering hierop maken, wij vragen je dan voor je bezoek contact met ons op te nemen. 

Kan ik bij Fotomuseum aan het Vrijthof een rolstoel huren of lenen?
Nee, wij hebben helaas geen rolstoel ter beschikking voor de verhuur of uitleen. 

Wat zijn de openingstijden van Fotomuseum aan het Vrijthof?
Wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 – 17.30 uur. Afwijkende openingstijden vind je hier

Kan ik bij Fotomuseum aan het Vrijthof met contant geld betalen?
Fotomuseum aan het Vrijthof accepteert sinds enkele jaren enkel nog betalingen per pin/creditcard. Dit heeft alles te maken met de veiligheid van onze medewerkers. Wij waarborgen graag zoveel mogelijk de veiligheid van de vrijwilligers die zich inzetten aan onze balie. Daarnaast maakt het de financiële afwikkeling voor ons als privémuseum eenvoudiger. Wij krijgen geen overheidssubsidie en werken daarom met beperkte budgetten en daardoor dus ook beperkt personeel. Om het voor elke partij zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij gekozen om geen contante betalingen meer te accepteren. 

Fotomuseum aan het Vrijthof is een privémuseum, wat betekent dit? 
Dit betekent dat Fotomuseum aan het Vrijthof geen enkele vorm van structurele overheidssubsidie ontvangt. Niet op gemeentelijk, provinciaal of op rijksniveau. 

Kan ik parkeren bij Fotomuseum aan het Vrijthof?
Fotomuseum aan het Vrijthof heeft geen eigen parkeergelegenheid. Direct bij ons voor het pand vind je de parkeergarage Q-Park Vrijthof.  Voor overige parkeeropties en informatie over de bereikbaarheid van Maastricht verwijzen we je graag naar Maastricht Bereikbaar.  ‚Äč

Ik wil graag werken bij Fotomuseum aan het Vrijthof.
Vacatures vind je hier. 

Ik wil graag stage lopen bij Fotomuseum aan het Vrijthof.
Stagevacatures vind je hier. 

Heeft Fotomuseum aan het Vrijthof een museumwinkel?
Nee, wij hebben geen museumwinkel. Wel verkopen wij doorgaans passend bij de wisseltentoonstellingen een boek van de desbetreffende fotograaf/fotografen.

Mag ik fotograferen in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Dat mag onder de volgende voorwaarden: je zorgt ervoor dat er geen andere bezoekers in beeld komen i.v.m. de AVG-wet, je fotografeert niet met flits om overlast te beperken en de beelden die je maakt worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Wil je graag als professional (fotograaf/journalist/videograaf etc.) of als student beelden komen schieten in het museum? Neem dan van tevoren even contact op met ons via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden. 

Mag mijn hond mee naar binnen?
Nee, honden mogen helaas niet mee naar binnen in de museale ruimtes. Zij mogen wel in het Grand Café komen. 

Heeft Fotomuseum aan het Vrijthof kluisjes/een garderobe?
Ja, er is een garderobe aanwezig. Kluisjes mogen i.v.m. de corona veiligheidsmaatregelen niet worden gebruikt.

Wij komen met een groep, moeten wij dit van tevoren doorgeven?                                                                                                          !!!  i.v.m. de corona maatregelen kunnen wij tot nader bericht geen groepen ontvangen.
Het is fijn voor ons en onze baliemedewerkers als wij van tevoren weten wanneer wij een groep kunnen verwachten. Je kunt het beste doorgeven wanneer en met hoeveel personen je komt via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl. Hier tref je meer informatie aan over groepstarieven of mogelijkheden tot een rondleiding. 

Wat is er nu te zien in Fotomuseum aan het Vrijthof?
Je vindt hier alle informatie terug over huidige en komende tentoonstellingen.