Vrienden

Wil je als particulier graag Fotomuseum aan het Vrijthof financieel steunen? Dan kan dat door Vriend van het Museum te worden. Er zijn verschillende lidmaatschappen waarmee je jaarlijks een bedrag doneert, dat kan al vanaf 40 euro per jaar. Samen leveren onze Vrienden op deze manier ondersteuning aan het museum. Met de jaarlijkse donaties worden speciale projecten gerealiseerd en meestal betekent dit dat de Vrienden het mede mogelijk maken om bijzondere tentoonstellingen te kunnen realiseren. 

Voordelen

Vrienden kunnen gratis het museum bezoeken en krijgen korting in Grand Café Soiron op vertoon van de Vriendenpas. Ook organiseert de Stichting Vrienden regelmatig een Vriendenbijeenkomst waar je als Vriend aan mag deelnemen. Dit kan een evenement in ons Fotomuseum zijn zoals een lezing, maar ook een bezoek aan een kunstenaar/fotograaf, aan een ander museum of in samenwerking met de Vrienden van andere musea een gezamenlijk georganiseerde reis zoals de reis naar de Biënnale in Venetië. Soms wordt er voor deelname aan evenementen een (kleine) extra bijdrage gevraagd. 

Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende lidmaatschappen. 

Vriendenlidmaatschappen

Vriend 40,00 per jaar
Vriend + partner 60,00 per jaar
Gouden Vriend 70,00 per jaar
Gouden Vriend + partner 100,00 per jaar
Vriend voor het leven 1250,00 eenmalig 

 

Voor de Vrienden geldt:

  • Gratis toegang tot Fotomuseum aan het Vrijthof
  • 10% korting voor maximaal 4 personen in Grand Café Soiron 
  • Toegang tot een aantal Vrienden-evenementen
  • En extra voor Gouden Vriend/Vriend voor het leven: een uitnodiging voor de opening van tentoonstellingen

De belastingdienst heeft onze Stichting aangemerkt als culturele Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Dit betekent dat de donatie fiscaal aftrekbaar is. Je krijgt echter pas aftrek als je giften samen een bepaalde drempel overschrijden. Wanneer je echter besluit je jaarlijkse gift schriftelijk vast te leggen, kun je 125% van het hele bedrag zonder drempel aftrekken bij je belastingaangifte. Voor vragen en voor meer informatie over betalen/opzeggen, kun je contact opnemen via vrienden@fotomuseumaanhetvrijthof.nl .

Inschrijven als Vriend van Fotografiemuseum aan het Vrijthof

Hiervoor kunt u een mail sturen naar vrienden@fotomuseumaanhetvrijthof.nl . U ontvangt dan via de mail een inschrijvingsformulier en informatie over de betaling van uw donatie. 

Wanneer u een eenmalige donatie wilt doen aan Stichting Vrienden Fotomuseum aan het Vrijthof dan zijn dit de bankgegevens. 
IBANnummer:   NL58ABNA0576114332  t.n.v. Stichting Vrienden van Museum aan het Vrijthof
BICnummer:     ABNANL2A

Bestuur Stichting Vrienden Fotomuseum aan het Vrijthof

  • Liesbeth Bonnemayer (voorzitter)
  • Guus Ottenheijm (penningmeester)
  • Yvonne Bergmans (secretaris)
  • Bèr Kleijnen