Vrienden-Thumbnail.jpg

 

Word onderdeel van het Fotomuseum van de toekomst op een unieke plek in Maastricht

Fotomuseum aan het Vrijthof is een eigentijds museum voor hedendaagse fotografie. Sinds de start als Fotomuseum in 2019 heeft het museum spraakmakende exposities gerealiseerd die de actualiteit weerspiegelen en maatschappelijke impact hebben.

Inspirerend is de verbinding met jongeren. Zij worden betrokken bij de realisatie van exposities en projecten en er is een unieke samenwerking met scholen in de (eur)regio. In de huidige online wereld biedt ons museum een intieme fysieke ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden. Bij ons leer je om echt te kijken en daardoor de wereld vanuit meerdere perspectieven te zien en te doorgronden.

 

Beeldtaal is de taal van de toekomst

Wil jij jezelf én de jongere generatie, jouw kinderen en kleinkinderen, de kans geven om beter te leren kijken? Een hogere “beeld-geletterdheid” te ontwikkelen? En geef jij jezelf ook de kans om voor jou nieuwe werelden en subculturen te leren kennen?

 

Word dan Vriend van Fotomuseum aan het Vrijthof

De jongeren zelf kunnen geen donateurs zijn. Dit is een taak voor volwassenen, ouders, grootouders, docenten, jou en anderen.

 

Financiële draagkracht om onze ambities waar te kunnen maken

Als privaat museum zijn donaties van particulieren en bedrijven hard nodig. Onze exposities zijn meer dan een verzameling foto’s, het zijn stuk voor stuk projecten. We presenteren ons graag ook buiten de muren van het museum, de organisatie en de complexiteit vragen om een grotere financiële draagkracht.

 

Met jouw steun:

· Draag je bij aan het verder ontwikkelen van een unieke plek voor fotografie, een van de meest democratische kunstvormen. Door te leren kijken, leer je de wereld om je heen te begrijpen.

· Investeer je in projecten voor jongeren. Met jouw hulp kunnen we bijzondere beeldende (educatie)projecten ontwikkelen, in samenwerking met scholen.

· Is het mogelijk om talent uit de regio een podium te bieden: iedere 6 - 8 weken een nieuwe expositie van werk van regionale fotografen in Kamer 13. mogelijk gemaakt door de donaties van de Vrienden.

 

De voordelen:

· Gratis toegang tot het museum middels je Vriendenpas

· Uitnodigingen voor events, openingen, lezingen en artist-talks

· Updates via de digitale nieuwsbrief

 

Meld je aan als vriend

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Je ontvangt een welkomstbrief en betaalverzoek per mail binnen 14 dagen.