Nederlandse Dansdagen

Tijdens de Nederlandse Dansdagen zullen fotograaf Daan Brand en choreograaf Stephen Shropshire exposeren in het fotomuseum met hun expositie 'OPEN SPACE'. Ook zal Anne-May de Lijser prachtige dansvoorstellingen laten zien, genaamd 'The Melting Body'. 

'OPEN SPACE' door Stephen Shropshire & Daan Brand

Opening Space is een tentoonstelling die de relationele concepten van beweging en ruimte verkent. Beweging wordt hier gezien als de productie of overdracht van actie, terwijl ruimte de uitgestrektheid is waarin beweging plaatsvindt. Maar wat als ruimte meer zou zijn dan slechts het canvas van beweging? Wat als ruimte zelf als actie zou worden gezien? Deze tentoonstelling verkent die mogelijkheid via fotografie en film, en stelt de verwachtingen op de proef over hoe ruimte, via beweging, wordt onthuld. In de plooi van een vouw of de rand van een scheur onderzoekt Opening Space het openen van ruimte in en door actie – het verkent beweging als de katalysator die ruimte lanceert. 

Dit event is gratis. Reserveren kan via www.nederlandsedansdagen.nl

Tijdens de première op vrijdag 30 september wordt de expositie officieel geopend. Te zien van 30 september tot en met 5 oktober a.s. 

nederlandsedansdagen.jpg

'The Melting Body' door Anne-May de Lijser

Twee dansers in een verstrengelde omarming. Extreem langzaam, constant dieper (ver)smeltend, bewegend als zijnde één, een transformerende vorm. Een vorm bedoeld om de toerschouwer te raken, te vertragen, en de zintuigen te openen voor de intieme subtiliteit van beweging. Een levend beeldend kunstwerk waarbij de lichamen van de dansers het materiaal zijn.  

The Melting Body is een lopend onderzoek naar hoe we kunnen vertragen, verzachten, verbinden en versmelten in de macro- en microkosmos van onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Het is een symbolisch werk, het representeert zachtheid in tijden van hardheid, liefde in tijden van strijd, verbinding in tijden van polarisatie en aanraking in tijden van afstand.  

De voorstelling is een levend organisme, het groeit, ontwikkelt, verandert constant van vorm. We hebben The Melting Body in verschillende vormen onderzocht en getoond in dansateliers, theaters en in de publieke ruimte door heel Nederland.  

Dit event is gratis. Reserveren kan via www.nederlandsedansdagen.nl 

Te zien op:

zaterdag 1 oktober: 12:00 - 14:00 - 16:00 uur. 
zondag 2 oktober: 12:00 - 14:00 - 16:00 uur. 

DenBosch.jpg