htein Lin foto.jpg

Satelliet expositie - Galerie PontArte

Rondom de expositie 'Survivors, Faces of life after the Holocaust' worden er in Maastricht satelliet-exposities georganiseerd, waaronder in Galerie PontArte. 

Htein Lin 

Htein Lin is een kunstenaar uit Myanmar met een lange geschiedenis van sociaal kritische kunstwerken. Lin, geboren in 1966, werd tijdens de opstanden in 1991 en tussen 1998-2004 gevangen door het Birmese regime. In de gevangenis is hij kunst gaan maken, waarbij hij werkte met kleding en eigen gemaakte pigmenten die dienden om monoprints te maken.

Deze serie Skirting the Issue genaamd, gaat over de htamein, een traditioneel kledingstuk voor de vrouw dat beschouwd wordt als onrein. Htein Lin heeft bekende en onbekende vrouwen geportretteerd met hun Longy en daaroverheen hun teksten over de traditie verwoord (zie werk Nang Saw). In de tentoonstelling bij Galerie PontArte zijn verschillende werken te zien van Htein Lin. Van de Skirting the Issue werken tot de torturephone tekeningen. Ook zal het werk How do you find Amsterdam te zien zijn, waarin verwijzigingen naar Anne Frank en van Gogh te zien zijn.

De tentoonstelling is te zien in PontArte van 1 december 2021 tot en met 1 januari 2022.
Galerie PontArte
Kapoenstraat 29, 6211 KV Maastricht