Jouw pasgeboren baby over 100 jaar in Fotomuseum aan het Vrijthof?

Ben jij zwanger en ga je bevallen tussen juli 2023 en december 2023? Dan zijn wij op zoek naar jou! Of liever gezegd, naar je baby. 

Over het project
Humberto Tan, naast televisiepresentator óók fotograaf, heeft vanaf september 2023 een fototentoonstelling die Morgen Gaat Het Beter heet. Deze expo toont Humberto’s project waarbij hij drie jaar lang door Nederland en Suriname trok en honderd 100-jarigen fotografeerde. Hun portret, handen en interieur. Daarnaast documenteerde hij de gesprekken die ontstonden.

Onderdeel van de tentoonstelling is de zogenaamde ‘Babytentoonstelling’. Omdat de levensverwachting steeds stijgt zal een aanzienlijk deel van de nu geboren baby’s de leeftijd van 100 jaar passeren. Dit gegeven heeft ons aan het denken gezet; oud worden betekent dat je je steeds meer bewust wordt van vergankelijkheid. Hoe zag de wereld er 100 jaar geleden uit? En hoe ziet deze wereld er over 100 jaar uit, in het jaar 2123?
Om deze vragen uit te lichten hebben we de Babytentoonstelling in het leven geroepen. Hiervoor vragen wij 100 kersverse ouders om met hun smartphone hun baby (max. 12 weken oud) te fotograferen volgens bepaalde richtlijnen (gezicht in beeld en een neutrale achtergrond bijvoorbeeld). Deze foto’s worden van nu t/m december 2023 verzameld, vanaf januari 2024 worden ze opgeslagen in een tijdscapsule. Elke ouder mag in de tijdscapsule een brief/wens meegeven die ook opgeslagen zal worden. Deze tijdscapsule wordt pas in het jaar 2124 weer geopend. Met de foto’s die in de tijdscapsule zitten wordt dan een tentoonstelling gemaakt in Fotomuseum aan het Vrijthof. Dit wordt ook opgenomen in de museale statuten.

Als het je leuk lijkt om jouw baby te laten meedoen aan de tentoonstelling over 100 jaar, geef je dan op via info@fotomuseumaanhetvrijthof.nl.

 

babytentoonstelling-header.jpg