KAMER 13: Laurent Stevens

Te zien vanaf 11 November: Laurent Stevens
11 november - 22 januari 2024

Kamer 13 is een initiatief van Fotomuseum aan het Vrijthof, mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Fotomuseum. In Kamer 13 exposeren lokale fotografen 13 foto's om het talent in de regio aan onze bezoekers te laten zien. Deze tentoonstellingen hebben een looptijd van 6 tot 8 weken en zorgen voor een gevarieerde aanvulling op onze reguliere tentoonstellingen.

Te zien vanaf 11 November: Laurent Stevens

Laurent Stevens begon op jonge leeftijd met fotografie en wordt nauwelijks gezien zonder camera. Of het nu tijdens zijn werk is, tijdens het sporten of tijdens zijn reizen, hij vindt en legt voortdurend de momenten vast die hem aanspreken – en die ons op hun beurt weer aanspreken. Met de fotoserie 'Sereen' hoopt hij de tederheid vast te leggen die nog steeds doorsijpelt in een wereld die op sommige plekken kapot is.

Luisteren naar een vijver; wanneer waterrimpelingen, het gemompel van een visser, het fluiten van de wind door een foto spreken. De stilte van de natuur kan de rampen van de geest overweldigen, en de zachte voetstappen van een vogel zijn luider dan die van geweld
Nu de samenleving steeds meer wordt gevormd door een overdaad aan visuele stimulerende middelen, zijn beelden een nieuwe taal geworden. Een taal die kan informeren, leed kan veroorzaken, maar ook troost en warmte kan brengen.

Het werk van Laurent kan ook gekocht worden.

Meer informatie

Impressie


Impressie